Patrik Tapiol

Tenor

Estudis musicals al Centre Solfa, de piano i harmonia amb l’organista i compositor Oscar García.

Formació com a tenor en l’Acadèmia de cant de Barcelona Aula de Canto Fernando Bañó, on rep classes de tècnica vocal al costat del tenor Fernando Bañó.

Masterclass amb Miquel Ortega, Jaume Aragall i Montserrat Caballé.

Ha treballat repertori amb Marta Pujol, Ricardo Estrada, Andrea Álvarez, Efrem García Salines.

Formació escènica, ha estudiat amb Miquel Górriz, Pau Monterde, Jordi Vilà, Toni Sans, María Elena Mexia.

Actuacions i rols:

En el rol de Don Basilio, de “Le Nozze di Fígaro”, becat per Ricardo Estrada a l’escola A tempo de Barcelona en l’Òpera Studio (2014) i a l’escola d’Òpera de Sabadell, on rep la beca de perfeccionament i professionalització per a cantants, representant aquesta obra amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, 2015.

Interpretació de Vogelsang del sinsgpiel “Der Schauspieldirektor” de Mozart en el marc de “Opera Lovers”, oferint l’obra en diversos esdeveniments musicals a Barcelona.

Ha estrenat el sainet musical d’en Pasqual Salort Aguilar “Ningú sap on va si no sap d’on ve”, encarnant a Fernando Bañó Ferrando en Dènia i el Vergel.

Ha representat el rol de Sir Hervey d’”Anna Bolena” de Donizetti al Teatre de Sarrià i al Teatre de Valls.

En el rol de Cavaliere del Lampo, de l’òpera “Il Convito” de Cimarosa, adaptada pel dramaturg Toni Sans, actuacions per teatres catalans (Girona, Figueres, Valls, Vilaseca, Ripoll,…) acompanyats per l’Òpera Jove de Catalunya dirigida per Jordi Picorelli i Xavier García.

Recitals en el Cercle del Liceu (2018) presentat per Roger Alier i acompanyat pel compositor i pianista Efrem García Salinas.

Grau Universitari d’Humanitats en la Pompeu Fabra de Barcelona (2018), permetent així una comprensió transversal i crítica de la cultura: Filosofia, Art, Història i Literatura.

VÍDEO