La Violència Secreta

La Violència Secreta, és un Projecte Educatiu Artístic Multidisciplinar de Creació: Musical, Dramatúrgic, Coreogràfic i Audividusual,  que presenta una sèrie de recursos materials i humans, utilitzant cançons i la seva posterior interpretació teatral i/o expressió corporal (dansa o mímica) i el·laboració i exposició d’imatges i fotografies treballades. Tot això, com a eines pedagògiques per treballar a l’aula, la Igualtat i la Prevenció de la Violència de Gènere.

Les cançons escollides són cançons conegudes en català, castellà i en anglès (una) que van des del 70’ fins a l’actualitat i on els temes principals són: els estereotips sexistes, la desigualtat que pateixen les dones, la violència de gènere…en definitiva, una realitat en la qual vivim avui en dia, per desgràcia, a Catalunya i a Espanya.

És necessari i imprescindible que des de les aules es segueixi treballant amb els adolescents el respecte, la Igualtat de gènere, l’eliminació del micro masclisme, perquè puguin en un futur participar en la construcció d’una societat més igualitària, justa i solidària.

En “La Violència Secreta” la música, l’escena-expressió corporal i les Arts Audivisuals són els tres eixos vertebradors per:

– A través de la Música motivarem i estimularem a l’alumnat d’una manera propera. Aprendre una cançó implica treballar la lletra (intel·ligència verbal), treballar la música (intel·ligència sensorial) i potenciar la creativitat

– A través del Teatre i el Moviment Corporal descobrirem i obrirem a l’alumnat dos canals de comunicació: el de la pròpia consciència i l’interpersonal. En l’escenificació es treballa l’intercanvi d’opinions, el respecte i la tolerància cap a les idees del grup, facilita el diàleg amb els companys i els ajuda després a la reflexió individual

  A través del treball de la recerca i manipulació i creació d’imatges, fotografies, eslògans i tot allò relacionat amb el món Audiovisual, entrem de ple en el missatge potentíssim  i literal de visualitzar el missatge de VIOLÈNCIA – NO VIOLÈNCIA

La finalitat doncs, d’aquets tres eixos és Educar la intel·ligència emocional i així conscienciar als adolescents de la importància de treballar la NO violència des d’aquesta edat i des de les relacions més properes.

OBJECTIUS: 

 • SENSIBILITZAR a l’alumnat sobre els processos de violència de gènere, com es gesten , com perduren en el temps i les seves conseqüències.
 • CONSCIENCIAR a l’alumnat de les diferents formes de maltractament
 • DESVETLLAR els estereotips culturals-sexistes existents en les relacions i tasques familiars, en l’ús del llenguatge, en els mitjans de comunicació, a l’escola, a la feina dels pares…
 • PRENDRE CONSCIÈNCIA de la seva existència i de les seves conseqüències, ja que alimenten la violència cap a les dones i es continuen transmetent a les noves generacions.
 • CONÈIXER les alternatives per sortir d’aquests processos de dependència i dolor.
 • DESENVOLUPAR la cultura d’Igualtat en les diferents relacions humanes.
 • FOMENTAR els valors de la NO violència, la Igualtat i la justícia.
 • PROPICIAR la reflexió i interiorització de valors d’una forma motivadora a través de les cançons i les escenificacions.
 • IDENTIFICAR i COMPRENDRE el paper que han exercit i exerceixen moltes persones que s’han dedicat i es dediquen a la música en la nostra societat, posant-la al servei d’una causa: la defensa dels drets humans per a tota la humanitat.
 • PARTICIPAR en els Tallers amb professionals tant del Teatre i Dansa, com de la Música i del Cant.
 • ACTUAR en directe amb músics professionals i posar en escena tot el treball fet a classe i als Tallers.
Play Video

El Projecte està dividit en tres blocs, amb un total de 25 hores per grup-classe:

Preparació prèvia: sensibilització, recerca de notícies, investigació, posada en comú d’informació sobre la violència de gènere - 2 hores + 2 hores de preparació a les cançons participatives en tutoria o especialitat (castellà i anglès)

Tallers:

 • Presentació del Projecte – Debat – 2 hores
 • Testimoniatges reals – Entrevistes - Reflexions – 3 hores
 • Preparació a la Dramatització, Expressió Corporal, Taller Audiovisual, Taller Musical – 11 hores
 • Preparació a les dues cançons participatives – 2 hores de Taller de cant

Actuació - Performance: Exposició Audiovisual - Escenificació – Concert participatiu – 3 hores (1h 30 de repàs i preparació + 1h 30 d’Actuació)

Aquestes 25 hores es poden abastar en una o dues setmanes concentrades de projecte del centre o desenvolupar-les durant un trimestre.

ExperiÈncies
vídeos
Músics
Anna Martínez Norberto
Direcció, Coordinadora del taller, Preparadora Vocal i Dramatúrgia, Guitarra i Veu
Irene Eguia
Cajón Flamenc
Glòria Puertas
Dramatúrgia i Dansa
Sandrine Robilliard
Violoncel

Contractacions
  Anna Martínez Norberto t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporciones omplint el present formulari seran tractades per Anna Martínez Norberto com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per enviar-te les nostres publicacions, promocions de productes i/o serveis i recursos exclusius.

  Contacta'm
   Anna Martínez Norberto t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporciones omplint el present formulari seran tractades per Anna Martínez Norberto com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per enviar-te les nostres publicacions, promocions de productes i/o serveis i recursos exclusius.