Santabú

Del llatí “sancta”, o del grec “hagíos”, o de l’hebreu “qados”, “elegida per Déu”. Dona destacada pels atributs de divinitat o per l’elevació ètica i espiritual. El seu significat ens transporta a la puresa, perfecció, virtut, saviesa, bondat, compassió i a l’Amor Universal.

Del polinesi “tabú”, allò “prohibit”. El seu significat ens porta a la prohibició d’alguna cosa “incorrecta” de contingut social, cultural, polític o religiós per alguna raó no compresa o injustificada. Costums, llenguatge, ètica, estètica, sexe, aliments… Tot allò que no és correcte, acceptable i permissible estarà sota la mirada de la condemna i el càstig.

SANTABÚ – Espai de tertúlia amb veu femenina

Neix com a necessitat personal i vital de compartir experiències de vida, des de la nena, adolescent, mare, treballadora autònoma, artista, feminista… com a DONA.

Ja en la historia de la humanitat contemplem alguns exemples on va regir aquesta intimitat femenina o bé per accedir a l’educació que els hi era negada, o per trobar refugi del maltracte masclista o per fugir de les imposicions de la societat patriarcal a les que eren sotmeses.

L’escola de Safo, poetessa (650/610 a. C) a Lesbos.

Els convents medievals, que foren els espais per excel·lencia (i els únics) de llibertat i amb accès al coneixament per a les dones, ja que els hi permitia fugir del matrimoni (la majoria de les vegades forçat) i de la maternitat. Podrien així desenvolupar el seu intel·lecte.

“La Ciutat de les dames” de Christine de Pizan (1364-1430) del Renaixement francès.
“Les Precioses” del barroc (de 1610 a 1660) a França.
“Las sin sombrero” de la Generació del 27 a Espanya.

Foren, tots ells, fórums de dones per a accedir a la cultura, art, filosofía, religió… i també per a conviure.

Experiència personal i objetius

Per diferents motius vitals he estat en múltiples teràpies des de fa molts anys, i ha estat en aquest darrer, que he passat per diferents sots de salut, estrès emocional i ansietat, on he anat gestant “quelcom” que no tenia forma ni nom.

A les portes de la pre menopausa amb força canvis (físics i emocionals) sento aquesta urgència de comunicar-me des del més profund del meu ésser amb altres dones.

El meu desig és tramar a poc a poc un teixit fort intergeneracional, una petita comunitat, on sentir-nos acompanyades, compreses, recolzades, alleujades i fins i tot protegides. Un espai on el diàleg i la paraula portin a la màxima elevació allò femení.

Un espai on la nostra veu no se silenciï i se senti lliure per a preguntar, respondre, deliberar, discutir i polemitzar.

Un lloc on les experiències viscudes i explicades de cadascuna de nosaltres tinguin el seu moment sagrat i on la complicitat i l’empatia brollin a cada trobada.

Les nostres convidades especials tertulianes seran de l’àmbit de la medicina, de la literatura, de l’art en les diverses expressions, de la psicologia i del coaching, de la comunicació, de l’educació…

TEMES DE DEBAT:

 • salut i benestar
 • sexualitat (totes les etapes de la dona)
 • patriarcat i violència masclista
 • feminisme
 • amor
 • maternitat i família
 • filosofia i pensament
 • expressió i comunicació
 • multiculturalitat, globalització i polítiques
 • activitat professional (formació, fites i obstacles)
 • art: passions i lleure

I… Com construir aquest Univers íntim i tan particular?

Amb trobades mensuals de 2 hores al meu Estudi de Cant (lloc màgic), al carrer Vilapicina, 77 de Barcelona un dimecres al mes de 19’30h a 21’30h. Primera trobada, dimecres 29 de Novembre.


Clica aquí per veure més informació de l’Estudi de cant

Sóc Anna Martínez Norberto, cantant i vocal coach

Contacta’m!
+34 620907517

AQUELARRE
ExperiÈncies
vídeos

Contractacions
  Anna Martínez Norberto t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporciones omplint el present formulari seran tractades per Anna Martínez Norberto com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per enviar-te les nostres publicacions, promocions de productes i/o serveis i recursos exclusius.

  Contacta'm
   Anna Martínez Norberto t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporciones omplint el present formulari seran tractades per Anna Martínez Norberto com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per enviar-te les nostres publicacions, promocions de productes i/o serveis i recursos exclusius.