Santabú

Del llatí “sancta”, o del grec “hagíos”, o de l’hebreu “qados”, “elegida per Déu”. Dona destacada pels atributs de divinitat o per l’elevació ètica i espiritual. El seu significat ens transporta a la puresa, perfecció, virtut, saviesa, bondat, compassió i a l’Amor Universal.

Del polinesi “tabú”, allò “prohibit”. El seu significat ens porta a la prohibició d’alguna cosa “incorrecta” de contingut social, cultural, polític o religiós per alguna raó no compresa o injustificada. Costums, llenguatge, ètica, estètica, sexe, aliments… Tot allò que no és correcte, acceptable i permissible estarà sota la mirada de la condemna i el càstig.

SANTABÚ – Espai de tertúlia amb veu femenina

Neix com a necessitat personal i vital de compartir experiències de vida, des de la nena, adolescent, mare, treballadora autònoma, artista, feminista… com a DONA.

Ja en la historia de la humanitat contemplem alguns exemples on va regir aquesta intimitat femenina o bé per accedir a l’educació que els hi era negada, o per trobar refugi del maltracte masclista o per fugir de les imposicions de la societat patriarcal a les que eren sotmeses.

L’escola de Safo, poetessa (650/610 a. C) a Lesbos.

Els convents medievals, que foren els espais per excel·lencia (i els únics) de llibertat i amb accès al coneixament per a les dones, ja que els hi permitia fugir del matrimoni (la majoria de les vegades forçat) i de la maternitat. Podrien així desenvolupar el seu intel·lecte.

“La Ciutat de les dames” de Christine de Pizan (1364-1430) del Renaixement francès.
“Les Precioses” del barroc (de 1610 a 1660) a França.
“Las sin sombrero” de la Generació del 27 a Espanya.

Foren, tots ells, fórums de dones per a accedir a la cultura, art, filosofía, religió… i també per a conviure.

Experiència personal i objetius

Per diferents motius vitals he estat en múltiples teràpies des de fa molts anys, i ha estat en aquest darrer, que he passat per diferents sots de salut, estrès emocional i ansietat, on he anat gestant “quelcom” que no tenia forma ni nom.

A les portes de la pre menopausa amb força canvis (físics i emocionals) sento aquesta urgència de comunicar-me des del més profund del meu ésser amb altres dones.

El meu desig és tramar a poc a poc un teixit fort intergeneracional, una petita comunitat, on sentir-nos acompanyades, compreses, recolzades, alleujades i fins i tot protegides. Un espai on el diàleg i la paraula portin a la màxima elevació allò femení.

Un espai on la nostra veu no se silenciï i se senti lliure per a preguntar, respondre, deliberar, discutir i polemitzar.

Un lloc on les experiències viscudes i explicades de cadascuna de nosaltres tinguin el seu moment sagrat i on la complicitat i l’empatia brollin a cada trobada.

Les nostres convidades especials tertulianes seran de l’àmbit de la medicina, de la literatura, de l’art en les diverses expressions, de la psicologia i del coaching, de la comunicació, de l’educació…

TEMES DE DEBAT:

 • salut i benestar
 • sexualitat (totes les etapes de la dona)
 • patriarcat i violència masclista
 • feminisme
 • amor
 • maternitat i família
 • filosofia i pensament
 • expressió i comunicació
 • multiculturalitat, globalització i polítiques
 • activitat professional (formació, fites i obstacles)
 • art: passions i lleure

I… Com construir aquest Univers íntim i tan particular?

Amb trobades mensuals de 2 hores al meu Estudi de Cant (lloc màgic), al carrer Vilapicina, 77 de Barcelona un dimecres al mes de 20h a 22h. Trobades: dimecres 29 de Novembre, 27 de Desembre, 24 de Gener, 28 de Febrer, 20 de Març.


Clica aquí per veure més informació de l’Estudi de cant

Sóc Anna Martínez Norberto, cantant i vocal coach

Contacta’m!
+34 620907517

AQUELARRE
ExperiÈncies
vídeos

Contractacions
  Anna Martínez Norberto t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporciones omplint el present formulari seran tractades per Anna Martínez Norberto com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per enviar-te les nostres publicacions, promocions de productes i/o serveis i recursos exclusius.

  Contacta'm
   Anna Martínez Norberto t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporciones omplint el present formulari seran tractades per Anna Martínez Norberto com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per enviar-te les nostres publicacions, promocions de productes i/o serveis i recursos exclusius.