Biografia

Amb gran respecte i admiració pel món del cant clàssic, l'Anna Martínez Norberto combina la seva veu de soprano lirica leggera amb una veu poètica, que transforma les poesies en cançons.

SOPRANO LÍRICA

La meva veu és de soprano lirica leggera. Tinc un gran respecte i admiració pel món del cant clàssic i pels seus grans intèrprets.

Gràcies a la versatilitat de la meva veu, puc cantar Òpera, Sarsuela, Lied i Oratori.

La tècnica i l’experiència, sumada al sentir de cada peça, sigui ària, romança o, lied, fa que cada Concert s’esdevingui per a mi, com quelcom únic, màgic i així regalar-ho a l’oient, al públic.

A través del cant aconsegueixo expressar les emocions més íntimes, més sinceres i més autèntiques de la meva ànima.

Títol professional de cant pel Conservatori de Música de Badalona estudiant amb la mezzo-soprano Montserrat Comadira.

M’especialitzo en Òpera realitzant estudis de Grau Superior al Conservatori Superior de Música del Liceu amb el Mestre Enric Serra.

Estudis de logopèdia, cant modern, cant Jazz i Lied amb la mezzo-soprano Mª Dolors Cortés. 

Estudis de foniatria i logopèdia aplicada a la veu parlada i cantada,  i tècnica “belting” amb el professor André Barroso (psicòleg, foniatra i cantant).

Treball de cos i veu amb Mètode Feldenkrais amb Ohad Nachmani , Mètode Linklater (veu i moviment), Tècnica Alexander i Rolfing Movement amb Hervé Baunard. 

Formació en escena amb Miquel Górriz, Jordi Vilà i Ricardo Boluda.

Guanyadora del Concurs de Cant “Mirna Lacambra” 2011 en el rol del personatge Berta, en “Il barbiere di Siviglia” de Rossini, interpretant aquesta Òpera amb l’Orquestra Simfònica del Vallès. 

Destacar les actuacions amb Juventudes Musicales de España, Jornades de Portes Obertes del Gran Teatre del Liceu, Gales Líriques, Festivals d’Estiu i Produccions  Operístiques privades.

Actuacions destacables com a solista en esdeveniments d’empreses com Codorniu, Swarovski, Peugot, Viena, Desigual, La Caixa. En espais com MACBA, Universitat d’Hª de Barcelona, Memorial Democràtic de Catalunya, etc.

Col·laboradora com a soprano solista amb la Coral Càrmina: Auditori de Barcelona, Cicle Música Sacra al Monestir de St. Cugat, Festival Internacional d’Orgue a Igualada, Festival VEUS. Recentment actuació com a solista al Festival Josep Soler, Festival d’Òpera en Ruta de Barcelona i Festival de Nits al Port de Badalona.

Titulació professional de guitarra clàssica, estudiant amb els mestres Juan Francisco Garrido y José Luís Lopátegui al Conservatori Superior de Música Municipal de Barcelona i més tard al Conservatori Professional de Badalona, amb Vicenç Mayol, amb qui treballa també l’especialitat de música antiga.

Actualment promocionant diversos Projectes propis, tant lírics com a moderns.

Col·laboradora pedagògica

Crec fermament que a través de les arts: les plàstiques, la dansa, el teatre i la música es pot fer una labor individual i social molt eficient, millorant aptituds, capacitats i discapacitats; reconèixer i gestionar actituds i emocions; aprendre el valor de la cultura, com a patrimoni de la humanitat; aprendre i reafirmar els valors humans; millorar la convivència.

Amb la música com eix transversal, treballo  amb totes les edats escolars, des de la infantesa, a partir de l’escola bressol, fins l’adolescència, inclosos els infants amb discapacitats físiques i psíquiques.

A través dels meus Projectes Socials i Educatius dono les eines necessàries als alumnes i al propi professorat  de cada Centre, per treballar cada proposta a consciència i aconseguir els objectius esperats.

Classes magistrals de pedagogia musical i formació de la mà de Mark Withers, Fernando Palacios.

Curs de Creació Teatral (aplicat a la pedagogia) amb Ricardo Boluda, a El Timbal. Curs de Musicoteràpia neurològica al Centre de Musicoteràpia BCN amb Ana García.:

Més de 25 anys d’experiència treballant en la docència musical amb totes les edats i nivells en l’especialitat de guitarra clàssica i moderna, cant clàssic i modern i direcció de combos i cors infantils, juvenils i d’adults.

Fundadora i co-directora del Taller de Música MUSICART SARRIÀ, des de l’any 1996.

Fundadora d’ESTUDI DE CANT AMN des de 2020.

A nivell organitzatiu, direcció musical, participació i promoció de grups corals, combos i de música de cambra en Festes Majors: La Mercè, de Sta. Eulàlia, de Sarrià, del Guinardó, Festa de la Música, Música als Parcs, actes de Civisme per Barcelona, Fira de Musica al Carrer de Vila-seca, Cicles de música de cambra als Centres Cívics i Biblioteques de Barcelona, Festival Simfònic de Barcelona, Concerts i Gales benèfiques.

Col·laboradora, en quatre temporades, com a preparadora vocal, en el  Projecte “El Messies Social” de la Caixa amb músics de l’Orquestra Simfònica del Vallès. Fent tallers musicals en escoles amb nens amb risc d’exclusió social i a Centres d’acollida.

Professora de Tècnica Vocal Bàsica, Cant Líric i Cant Modern/Jazz en els Cursos Oberts d’Adults en el Conservatori Municipal de Música de Barcelona, des del curs 2016/17 fins el 2020.

En el curs 2017/18 músic col.laboradora de les Activitats Educatives PAE, de l’Ajuntament de Barcelona i col.laboradora pedagògica de centres públics i privats de Primària, Secundària i Batxillerat amb Projectes Educatius propis:

Compositora i autora de La Sirena i els Amics del Mar, conte musical infantil per a veu, violoncel, flauta travessera i percussions, basat en els valors humans més importants a aprendre en la infantesa.

Compositora i autora de la performance Al Mar Maragall,  poemes del poeta Joan Maragall convertits en cançons, per veu, guitarra, violoncel i percussió.

Compositora i autora de la performance Antología Poética Española, poemes dels poetes espanyols més importants de la nostra història, convertits en cançons per a veu, guitarra i percussió.

Autora del Projecte La Violència Secreta, taller pedagògic a través de l’escenificació teatral i musical per la prevenció de la violència de gènere i el maltractament a la dona.

Veu poètica

Com a dona romàntica que sóc i que sent la música com a motor de vida, faig immersió en les poesies, transformant-les en cançons.

A través de la lectura entro en els poemes i el tarannà de cada poeta i a través del cant i l’acompanyament instrumental, dono a conèixer l’obra i el personatge.

Les paraules s’esdevenen melodies… Els versos estrofes… I els poemes cançons.

Compositora i autora de la performance Al Mar Maragall,  poemes del poeta Joan Maragall convertits en cançons, per veu, guitarra, violoncel, percussió i efectes sonors.

Compositora i autora de la performance Antología Poética Española, poemes dels poetes espanyols més importants de la nostra història, convertits en cançons per a veu, guitarra, violoncel, percussió i efectes sonors.