Acció Solidaria i Comunitària

Com a cofundadora de Musicart Sarrià, com a docent i artista, sempre he cregut i treballat fermament en i per L’ACCIÓ SOCIAL i COMUNITÀRIA a través de la música per diferents canals:

 • la pedagogia
 • els concerts públics en Espais Culturals, Festes Cíviques, Festes Majors, etc.
 • la col·laboració amb ONGs, Entitats d’Atenció i Ajuda en Acció: concerts benèfics, concerts d’acompanyament i suport a la gent gran

Aquest últim, l’Acompanyament a la Gent Gran ha estat tan important des de l’inici de vida del nostre Taller de Música, que vam prendre el compromís amb un grup d’alumnes voluntaris (adolescents, joves i adults) d’oferir periòdicament Concerts de qualitat a alguns Centres i Residències de Gent Gran de Barcelona.

L’objectiu és dur amb la música la FELICITAT a totes aquestes persones necessitades d’alegria, d’entreteniment i d’afecte.

S’ha demostrat científicament amb centenars d’estudis d’arreu del món, que el poder de la música en totes les seves vessants (oient, practicant o terapèutic) té un gran impacte sobre el cervell humà. Tan potent és el conjunt d’elements que conformen la música (ritme, so, intensitat i timbre) que va directe a la connexió neuronal, i com a conseqüència màgica, a l’emocional.

Hem tingut la sort de viure en tots aquests anys “aquesta màgia” a les nostres sessions d’acompanyament, amb els nostres petits recitals i concerts, veient com la mirada dels ancians (la majoria amb demència o Alzheimer) es transforma i són capaços de connectar amb les cançons i peces que reconeixen i inclús cantar-les o taral·lejar-les amb nosaltres.

Enguany ens hem posat un nou repte: Establir una periodicitat més curta i per tant un seguiment més constant d’aquest acompanyament.

En aquest bell camí ens hem trobat amb CORAVIS, una associació, sense ànim de lucre, que té com a Objectius:

 • Alegrar la vida diària de la gent gran
 • Acompanyar amb empatia adaptant-nos a les capacitats de cada individu
 • Pal·liar la seva soledat i reafirmar-los com a persones valuoses
 • Col·laborar comunitàriament en xarxa: associacions, institucions, empreses i persones

En definitiva, garantir el BENESTAR dels nostres ancians.

Aquí teniu la seva pàgina web perquè podeu informar-vos de tota la labor que estan oferint amb voluntariat al Centres i Residències de Gent Gran.

Us animem doncs, alumnes joves i adults i famílies a formar part d’aquest projecte meravellós!

Cadascú de vosaltres és important!

Play Video

Parlem a Catalunya Ràdio de La 1a Gala/Concert Solidari de MUSICART en benefici per l'associació CORAVIS

Fes un clic aquí per escoltar l'entrevista de ràdio

Vols formar part d'aquest bell Projecte?

Si vols formar part d'aquest Projecte d'Acompanyament a través de la música, pots omplir el següent formulari i enviar-lo a:
musicartsarria@gmail.com o bé a anna.cant.soprano@gmail.com.

Tallers Musicals i Concerts en col·laboració amb CORAVIS
https://residenciadesertsarria.com/
Residència Institut del Desert de Sarrià
Passeig de Sta.Eulàlia, 23 – Sarrià

Segueix a CORAVIS a Instagram
https://www.instagram.com/coravis_org/

*Totes les accions voluntàries a la Gent Gran: Concerts, Tallers, Animacions Musicals i Acompanyaments... estan preparats i supervisats per l’Anna Martínez Norberto, cantant, guitarrista, animadora i pedagoga musical i per la Cristina Planas, directora i coordinadora del Projecte CORAVIS.

ExperiÈncies
vídeos

Contractacions
  Anna Martínez Norberto t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporciones omplint el present formulari seran tractades per Anna Martínez Norberto com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per enviar-te les nostres publicacions, promocions de productes i/o serveis i recursos exclusius.

  Contacta'm
   Anna Martínez Norberto t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporciones omplint el present formulari seran tractades per Anna Martínez Norberto com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per enviar-te les nostres publicacions, promocions de productes i/o serveis i recursos exclusius.